Употребата на машини за вбризгување на калапи мора да се направи навреме за заштита

2021-07-09

С long додека е машина и опрема, неизбежно ќе предизвика некои абнормални дефекти за време на долгорочна работа, и ова не е исклучок замашини за вбризгување калапи.Ако сакате подобро да ја намалите веројатноста за дефект за време на користењето на опремата, компаниите и корисниците треба да направат одредена заштита на време пред да ја користите машината за обликување со вбризгување.

Прво, работата за претходна нега е да се грижи однапред, односно кога проблемот не се појави, ќе има насочена грижа. Еден од нив е да се намали времето на застој намашина за вбризгување калапи. This is for maintaining the stable performance of the машина за вбризгување калапи. Conservation measures taken under consideration.

Второ, за време на долгорочното работење намашина за вбризгување калапиопрема, поради потребата од работа, неизбежно ќе донесе одредени природни загуби на нејзината опрема или делови. Со цел да се спречи овој дел од природните загуби да се развијат во посериозни проблеми, работење Персоналот треба навремено да го ремонтира, а потоа да го замени со ново работно парче.

Third, in addition to pre-care for the машина за вбризгување калапи equipment itself, the operator can also enhance the maintenance effect through the use of related accessories, including the use of lubricating oil and the regulation of the working environment.

Четврто, ако работите под машини и опрема, треба да ставите знак „под поправка, не вртете ја машината“ на поправената опрема. За поправка на машини со тркала, користете триаголни пегли за да ги приклучите тркалата за да спречите тркалање. Кога се крева со дигалка, дигалката треба да се става стабилно. Најдете ја алатката за подигање пред да ја подигнете машината или деловите. Строго е забрането да се користат тули, скршено дрво или други лесно скршени предмети за полнење на влошките.

На кратко, по долгорочно работење намашина за вбризгување калапи, various problems will inevitably occur. If it is not solved in time and effectively, it will cause greater losses. The occurrence and handling of these problems will inevitably have an adverse effect on the operation of the equipment, so we must take precautions in advance to avoid problems as much as possible. Therefore, it is usually possible to perform more pre-protection work on the equipment to minimize the loss of the machine during use and prolong the service life of the машина за вбризгување калапи.
  • QR